Before & After School Care

WOOSH (Wellesbourne Out Of School Hours) is run by the Governing Body of the school with management delegated to the WOOSH Coordinator. The WOOSH Coordinator oversees organisation and running of the club on a daily basis, working closely with other staff.

WOOSH club is located at the main site with children collected and delivered to the Annexe as appropriate. The club runs daily 7.50 am- 9.00 am and 3.10 pm- 6.00pm for children 4- 11 years who attend the school. Details are available through the school office including list of fees.

Door Security:
Please do not let other people into the building, even if you recognise that person; staff must answer the door for safety reasons. All parents should also remember to close doors and gates behind them as they move through the school site. You must inform us if you intend someone other than yourself or those on the collection form to collect your child. Your child’s password will be needed when staff do not recognise the person who is collecting. If a child is not collected on time an extra charge may be incurred.

School Hours

Below are the times of the usual school day. We greatly appreciate parental support in ensuring attendance remains high at our school.

Leave of Absence including holiday and extended leave cannot be granted unless there are exceptional circumstances. Please see further information and request form .

 

Request Form

 

The School Day

Foundation and KS1

Event Time Duration
Bell Rung 8.50am
Morning session starts 9.00am 9.05-10.30 = 1hr 25 min
Assembly starts 10.30am (except Monday at 1.20pm)
Playtime starts 10.40am
Playtime ends 10.55am 10.55-12.05 = 1hr 10 min
Lunch time starts 12.00 (annexe)
Afternoon session starts 1.00pm 1.00-2.15 = 1hr 15 min
Afternoon break starts 2.15pm
Afternoon break ends 2.25pm 2.25 -3.10 = 45 min
Afternoon session ends 3.10pm (annexe)
Total Hours – Daily: 4 hr 35 min
Total Hours – Weekly: 22 hr 10 mins
Legal Requirement (aged 5-7): 21 hr

KS2

Event Time Duration
Bell Rung 8.50am
Morning session starts 9.00am 9.00-10.30 = 1hr 30 min
Assembly starts 10.30am (except Monday at 1.20pm)
Playtime starts 10.30am
Playtime ends 10.55am 10.55-12.15 = 1hr 20 min
Lunch time starts 12.15 (main site)
Afternoon session starts 1.15pm 1.15-3;15 = 2hr 00 min
Afternoon session ends 3.15pm (main site)
Total Hours – Daily: 4 hr 50 min
Total Hours – Weekly: 24 hr 10 mins
Legal Requirement (aged 7-11): 23 hr 30 mins

 

News & Calendar